Kuchenne Rewolucje: Hacjenda w Słupi. Po rewolucji Karczma Żółtodzioby - adres, menu, ceny. Jak udała się przemiana w tej restauracji? Przed przyjazdem Magdy Gessler, Mirek, właściciel restauracji próbował wszelkich sposobów, aby uratować Hacjendę. Mężczyzna starał się wprowadzać zmiany w menu, wykorzystując swoje doświadczenie zdobyte za granicą. Serwował bez powodzenia owoce morza, homary, a nawet steki z aligatora, wracając finalnie do kuchni polskiej. Jak dziś funkcjonuje w Słupi Karczma Żółtodzioby po rewolucji Magdy Gessler?
Kuchenne rewolucje - najbardziej hardcorowe odcinki. Te momenty programu przeszły do historii
Kuchenne Rewolucje: Hacjenda w Słupi. Po rewolucji Karczma Żółtodzioby - ADRES
Adres restauracji Karczma Żółtodzioby to Słupia pod Bralinem 75, Perzów. Miejscowość znajduje się w województwie wielkopolskim.
Kuchenne Rewolucje: Hacjenda w Słupi. Po rewolucji Karczma Żółtodzioby - MENU, CENY
Po zmianach Magdy Gessler specjalnością Karczmy Żółtodzioby jest kaczka i wszelkiego rodzaju potrawy z kaczki. W menu, które zaproponowała restauratorka, znajdziemy m.in.:
- rosół z kaczki - 14 zł
- sałatkę romantyczną (z plastrami kaczej piersi na rzymskiej sałacie, z malinami i vinegret) - 24 zł
- kaczą pierś (z kluskami śląskimi i kapustą zasmażaną) - 29 zł
- pół kaczki (z parowanymi kluskami i burakami na ciepło) - 59 zł
- pierogi z kaczym farszem - 19 zł