"Kuchenne rewolucje" - Domowe obiady u rudej w Myśliborzu. Po zmianie Szynk u Basi Fink. Menu, ceny

2025-10-23 15:13

Kuchenne rewolucje odbyły się w kolejnej polskiej restauracji! Trwa nowy sezon i przed nami odcinek, który widzowie zobaczą w czwartek, 23 października 2025 roku. Tym razem Magda Gessler odwiedziła restaurację Domowe obiady u rudej w Myśliborzu. Po rewolucji zmieniła nazwę na Szynk u Basi Fink. Co i za ile można tam zjeść?

"Kuchenne rewolucje" - odcinek 23.10.2025

Wiekowy, położony wśród jezior Myślibórz był miastem liczącym nieco ponad dziesięć tysięcy mieszkańców. Niezbyt daleko stąd znajdował się Gorzów, nieco dalej – Szczecin i Berlin. W pobliżu rynku, wśród zabytkowych kamienic, swoją restaurację prowadziła Basia. Z uwagi na swoje rude włosy oraz fakt, że serwowała tradycyjne, domowe potrawy, nadała swojemu lokalowi nazwę Domowe obiady u rudej. Basia prowadziła restaurację wspólnie z synem, a w codziennej pracy wspierali ją mąż oraz przyjaciółka. Cała rodzina była przekonana, że karmią swoich gości dobrze i uczciwie, jednak przyjazd Magdy Gessler przyniósł odmienne spojrzenie na ich działalność. Słynna restauratorka oceniła lokal surowiej, niż ktokolwiek się spodziewał. Udało jej się go jednak uratować. Teraz nosi nazwę Szynk u Basi Fink i dobrze sobie radzi. Co i za ile można tam zjeść?

ZOBACZ TAKŻE: "Kuchenne rewolucje" - Bar Alpejski w Warszawie. Po zmianie Kolejka Po Bryzol. [MENU, CENY]

Gessler ujawniła, jak naprawdę wyglądają "Kuchenne rewolucje". Mówi o ustawkach i planie

Szynk u Basi Fink w Myśliborzu - MENU, CENY

Dania główne

  • Danie dnia – 22,00 zł
  • Kotlet schabowy XXL smażony na smalcu – 29,00 zł
  • Filet z kurczaka w chrupiącej panierce – 32,00 zł
  • Sandacz z rusztu w sosie z leśnych grzybów – 40,00 zł
  • Dorsz z rusztu z masłem czosnkowo-pietruszkowym – 40,00 zł
  • Polędwica wieprzowa w sosie z zielonego pieprzu – 42,00 zł
  • Karkówka duszona w sosie własnym – 34,00 zł

Dania mączne

  • Pierogi ruskie z okrasą (8 szt.) – 24,00 zł
  • Makaron tagliatelle z krewetkami i kurczakiem w sosie śmietanowo-pomidorowym ze świeżą rukolą i parmezanem – 30,00 zł
  • Spaghetti bolognese ze świeżą rukolą i parmezanem – 25,00 zł

Przystawki

  • Tatar z wołowiny z ogórkiem konserwowym, cebulką i grzankami – 30,00 zł
  • Krewetki duszone w maśle z natką pietruszki na białym winie z chili i grzankami – 36,00 zł

Dania dla dzieci

  • Nuggetsy drobiowe z frytkami i surówką – 25,00 zł
  • Spaghetti bolognese – 20,00 zł

Deser

  • Mus chałwowo-czekoladowy z sezonowymi owocami i bitą śmietaną – 20,00 zł