"Kuchenne rewolucje" - odcinek 26.06.2025
W Łodzi, mieście liczącym ponad 600 tysięcy mieszkańców, przez ponad dwadzieścia lat funkcjonowała pizzeria Antonio, którą od początku prowadziła Beata. Choć lokal reklamował się jako włoski, w rzeczywistości niewiele miał wspólnego z oryginalną kuchnią z Sycylii. Przez lata gust Polaków się zmienił – dziś mają znacznie większe wymagania wobec pizzy, a tymczasem Antonio wciąż serwował dania w stylu sprzed dwóch dekad. Dodatkowo, Beata – zmagająca się ostatnio z licznymi trudnościami – straciła chęci i energię do wprowadzania jakichkolwiek zmian. Nie miała też pomysłów na rozwój swojej restauracji. Ratunkiem okazała się Magda Gessler – najbardziej znana restauratorka w Polsce, która postanowiła odmienić to miejsce. Dzięki jej interwencji lokal przeszedł metamorfozę i obecnie działa pod nazwą Ciao Ciao Antonio. Co serwuje się teraz w odmienionej restauracji? Jakie są ceny dań? Sprawdziliśmy menu.
ZOBACZ TAKŻE: Magda Gessler o sekretach udanego wesela. To powinno znaleźć się na stole
Ciao Ciao Antonio w Łodzi - MENU, CENY
to przykładowe propozycje z karty menu lokalu Ciao Ciao Antonio w Łodzi:
- Bresaola (35 cm) – 53.00 zł
- Mella Canella (35 cm) – 48.00 zł
- Picante (35 cm) – 49.00 zł
- Bresaola (35 cm) – 53.00 zł
- Mella Canella (35 cm) – 48.00 zł
- Picante (35 cm) – 49.00 zł
- Wiejska (35 cm) – 47.00 zł
- Aloha (35 cm) – 47.00 zł
- Decoro (35 cm) – 49.00 zł
- Ciao Mare (35 cm) – 49.00 zł
- Neapolitana (35 cm) – 48.00 zł
- Tonno – 54.00 zł
- Capri (35 cm) – 47.00 zł
- Krem ze świeżych pomidorów (400 ml) – 25.00 zł
- Deska włoskich serów i wędlin – 48.00 zł
Ciao Ciao Antonio w Łodzi - ADRES
Niektórzy mogą się zastanawiać, gdzie dokładnie w Łodzi znajduje się lokal Antonio Ciao Ciao Pizza. Jego adres to ulica Marcina Kasprzaka 26, 91-078 Łódź.