Foodie Love

i

Autor: Materiały Prasowe Foodie Love

Foodie Love - o czym jest nowy hiszpańskojęzyczny serial HBO?

2019-03-18 15:20

W serialu „Foodie Love” Isabel Coixet opowiada widzom o dwóch światach, które pochłaniają ją bez reszty. To uniwersalny przepis na sukces, a Isabel wnosi do niego swój indywidualny, wyrazisty styl, niezwykłą subtelność i wizję - podkreśla Miguel Salvat, który zlecił produkcję serialu dla HBO España.

Foodie Love to nowy hiszpańskojęzyczny serial, który wyprodukuje HBO Europe. Za scenariusz i reżyserię odpowiada siedmiokrotna zwyciężczyni nagrody Goi - Isabel Coixet, dla której będzie to debiut telewizyjny. Zdjęcia do produkcji rozpoczną się jeszcze w tym roku. Filmografia Isabel Coixet obejmuje wiele głośnych filmów, w tym m.in. takie tytuły, jak Moje życie beze mnie, Życie ukryte w słowach, Mapa dźwięków Tokio.

Foodie Love - o czym jest serial?

Bohaterów serialu Foodie Love łączy ze sobą aplikacja mobilna, która kojarzy w pary miłośników jedzenia. Za jej sprawą dwoje trzydziestokilkulatków, mimo towarzyszących im wątpliwości wynikających z doświadczeń w ich poprzednich związkach, postanawia poznać się lepiej. W ciągu kilku randek będą musieli sprawdzić, czy zachwyt, jaki wzbudza w obojgu japoński owoc yuzu lub wspólna niechęć do kulinarnej pretensjonalności są wystarczające, aby stać się filarem długoterminowej relacji.

Polskie kwestie w zagranicznych filmach i serialach. Galeria

Jak przyznaje Isabel Coixet: 

„Foodie Love” to połączenie moich dwóch pasji – zamiłowania do romansów i jedzenia. Dwoje bohaterów spotyka się, rozstaje i schodzi z powrotem podczas wyjątkowej podróży przez kawiarnie, bary i restauracje. To opowieść o miłości, jej braku, wątpliwościach i jedzeniu, o dwojgu nieśmiałych ludziach, którzy są silni, choć czasem cierpią lub są obojętni, ale starają się zrozumieć siebie nawzajem i dopasować do drugiej osoby. Każde miejsce, które pojawia się w serialu i wszystkie potrawy, które jedzą bohaterowie są prawdziwe. Ich historia to naturalnie fikcja zainspirowana wszystkimi knajpami, które odwiedziłam, daniami, których tam próbowałam i moimi prywatnymi doświadczeniami.

Data premiery serialu nie jest jeszcze znana.