Z okazji Międzynarodowego Dnia Szefa Kuchni „Porcja DobreGO!” zaprasza do wspólnej wyprawy przez kuchnie globu. Jest to podróż pełna kolorów, aromatów i smaków, które są na wyciągnięcie ręki zawsze wtedy, gdy mamy ochotę na coś pysznego.
Linia „Porcja DobreGO!” została stworzona z myślą o osobach, które cenią wygodę i lubią próbować nowych rzeczy. Wszystkie dania opracowano we współpracy z dietetykiem, pasjonatami zdrowego i smacznego żywienia i znakomitego Szefa Kuchni Jakuba Emanuela Malca, tak, aby były zbilansowane, dostarczały energii i zachęcały do poznawania tradycji kulinarnych różnych krajów.
Za sprawą tagliatelle z kurczakiem w sosie szpinakowym marki Szamamm możemy przenieść się do słonecznej Italii. To ukłon w stronę północnowłoskiej tradycji pasta fresca, w której liczy się prostota i najwyższa jakość składników. Ci, którzy nie chcą się ograniczać w poszukiwaniu smaków, mogą wybrać aromatyczny butter chicken marki Szamamm. Danie inspirowane kuchnią Indii jest zaproszeniem do odkrywania kuchni orientu. Spragnieni Dalekiego Wschodu możemy skosztować kombuchy o smaku mango i marakui Dobra Karma. Sięgająca do starożytnej chińskiej tradycji herbata fermentowana, orzeźwia ciało i pobudza umysł. Wielbiciele tropików mogą rozkoszować się bogatym, owocowym smakiem koktajli i smoothies Foodini oraz napojami Wycisk. Pełne kolorów i witamin, inspirowane brazylijską filozofią saúde e alegria (czyli zdrowia i radości) przypominają, że dobre jedzenie może być zarówno pyszne, jak i pełne pozytywnej energii. Dzięki „Porcji DobreGO!” smaki całego świata można mieć w zasięgu ręki: w pracy, w drodze czy między spotkaniami.
Coraz chętniej sięgamy po egzotyczne przyprawy. Rozsmakowaliśmy się w hummusach, dodajemy do dań mango lub sos sojowy. Zmieniło się również nasze podejście do jedzenia. Coraz częściej zwracamy uwagę, by posiłki były pełnowartościowe i bogate w warzywa oraz białko. To, co pozostaje niezmienne, to tempo życia. Ciągle jesteśmy w biegu, ale chcemy, by smak nie był kompromisem. I właśnie w odpowiedzi na tę potrzebę powstała „Porcja DobreGO!”, która łączy różnorodne inspiracje kulinarne z wygodą, jakiej oczekuje współczesny konsument. To prosty sposób na codzienną przyjemność, która dodaje energii i pozwala odkrywać świat smaków – mówi Jakub Emanuel Malec, Sustainable Food Manager w Grupie Żabka.
Smaki nie znają granic – inspirują, łączą i dodają energii do działania. „Porcja DobreGO!” pokazuje, że dzięki innowacyjnemu podejściu i dbałości o jakość można tworzyć posiłki odpowiadające współczesnym potrzebom, zachowując przy tym bogactwo i dostępność kulinarnego świata.