Kuchenne rewolucje

i

Autor: Materiały Prasowe

Kuchenne rewolucje: Pierogarnia u Marty w Nowogardzie. Po rewolucji - Bistro gniecione: ADRES, MENU, CENY

2019-05-02 8:00

Waldek początkowo pracował przez lata w różnych restauracjach na zmywaku. W końcu zaczął marzyć o własnym, choćby niedużym lokalu. Skromny budżet mężczyzny i ogromna pasja zrodziły pomysł na bar z pierogami. Waldek był zdania, że domowe jedzenie lepiej sprzeda się pod szyldem z kobiecym imieniem. Swój lokal nazwał więc „Pierogarnia u Marty” na cześć swojej siostry, która pomagała mu w gotowaniu.

Kuchenne rewolucje: Pierogarnia u Marty w Nowogardzie. Po rewolucji - Bistro gniecione: ADRES, MENU, CENY. Z biegiem czasu sytuacja finansowana była coraz gorsza. Pierogarnia nie przynosiła dochodów, a siostra Waldka znalazła inną stałą pracę. Tym samym, mężczyzna został w kuchni zupełnie sam, a na sali pomaga mu ucząca się kelnerka Magda. Brakuje mu pomysłów, na to, co zmienić w barze, żeby wreszcie mógł normalnie zarabiać i żyć bez widma katastrofy finansowej nad głową. Ostatnią szansą w walce o marzenia jest Magda Gessler. Czy jej pomoc przyniesie upragniony sukces?

Kuchenne rewolucje: Pierogarnia u Marty w Nowogardzie. Po rewolucji - Bistro gniecione: ADRES

Nowogard jest miastem położonym w północno-zachodniej Polsce. Dokładny adres restauracji to ul. Rotmistrza Witolda Pileckiego 1.

Czy wiesz wszystko o Magdzie Gessler?
Pytanie 1 z 10
Gdzie urodziła się Magda Gessler?

Kuchenne rewolucje: Pierogarnia u Marty w Nowogardzie. Po rewolucji - Bistro gniecione: MENU

Po rewolucji Magdy Gessler restauracja nadal specjalizuje się przede wszystkim w pierogach. W menu znajdziemy m.in.:

  • pierogi ruskie
  • pierogi z mięsem
  • pierogi z kapustą i grzybami
  • pierogi z kurczakiem i brokułem
  • pierogi ze szpinakiem i beszamelem
  • kołduny z baraniną
  • naleśniki z twarogiem
  • naleśniki z dżemem

Oprócz tego można znaleźć także zupę grzybową oraz danie dnia.

Kuchenne rewolucje: Pierogarnia u Marty w Nowogardzie. Po rewolucji - Bistro gniecione: CENY

Jak wynika z menu, które znajduje się na fanpage'u bistra, ceny są bardzo przystępne. Przykładowo za 8 sztuk pierogów ruskich lub z kapustą i grzybami zapłacimy 10 zł. Taka sama liczba pierogów z mięsem lub z kurczakiem i brokułem kosztuje 12 zł. Taką samą cenę ma porcja 10 sztuk pierogów ze szpinakiem i beszamelem. 2 sztuki kołdunów z baraniną kosztują 5 zł. Każda porcja naleśników kosztuje 6 zł.

Projekt Lady - jak dziś wyglądają uczestniki pierwszej edycji? Galeria