Kawice: Kurak z pieca. Co po Kuchennych rewolucjach? Czy restauracja jeszcze istnieje? Przez brak gości właściciele czuli się coraz bardziej niepotrzebni, myśląc wręcz o zamknięciu "Paradiso", dlatego na pomoc wezwali Magdę Gessler, która zdecydowała się wprowadzić bardzo duże zmiany - zarówno w wystroju, jak i w karcie.
Kawice: Kurak z pieca. Co po Kuchennych rewolucjach? Czy restauracja jeszcze istnieje?
Odcinek z Kawic premierowo wyemitowany został 28 marca 2019 roku. Magda Gessler zdecydowała, że kluczowym daniem w restauracji będą pieczone kurczaki, takie jak właściciele przyrządzali lata temu w autobusie, od którego zaczęła się ich przygoda z gastronomią. Niestety, po powrocie restauratorka była mocno rozczarowana, kurczak, którego jej podano, był jej zdaniem niedopieczony i niejadalny. Gessler podkreśliła, że inne dania są smaczne, jednak zamawianie kurczaka może być ryzykowne.
Kiepska rekomendacja Magdy Gessler nie przeszkodziła jednak właścicielom, a rok po emisji odcinka Kurak z pieca cały czas funkcjonuje. Restauracja ma jednak dość średnie opinie wśród klientów - ocena w Google to 3,2/5. Mimo że część gości chwali jedzenie, zdaniem wielu osób jest ono bardzo średnie, a kilku klientów wskazywało także, że w restauracji jest ich zdaniem dość drogo. Kurak z pieca ma także swoją stronę na Facebooku, jednak od wielu miesięcy nie jest ona aktualizowana i nikt nie wrzuca tam postów.