WhatsApp - nowy regulamin od 8 lutego 2021. Czy konto zostanie usunięte?

2021-01-15 11:01 MK
Masz WhatsAppa? Twój numer telefonu można znaleźć w internecie!
Autor: pixabay.com WhatsApp

Użytkownicy WhatsAppa z pewnością zauważyli informację o zmianie regulaminu, która ma wejść w życie już 8 lutego 2021. Czy niezaakceptowanie nowych zasad funkcjonowania komunikatora sprawi, że nie będzie można już z niego korzystać? Czego dotyczą zapisy zawarte w nowym regulaminie WhatsAppa? Sprawdźcie wszystkie szczegóły.

WhatsApp - nowy regulamin komunikatora wejdzie w życie 8 lutego 2021 roku. Od kilku dni użytkownicy dostają powiadomienia o zmianach, jakie na nich czekają. Najwięcej niepewności wzbudza zapis mówiący o tym, że aby móc korzystać z WhatsApp po 8 lutego 2021, trzeba zaakceptować nowy regulamin. Czy to oznacza, że niezaakceptowanie go wiązać się będzie z brakiem możliwości zalogowania?

WhatsApp to najpopularniejszy komunikator internetowy na świecie. W 2014 roku aplikacja została przejęta przez Facebooka, tak jak Instagram. I choć w Polsce prym wciąż wiedzie Messenger, również należący do imperium stworzonego przez Marka Zuckerberga, z aplikacji z miesiąca na miesiąc korzysta coraz więcej osób. Użytkownicy cenią sobie fakt, że rozmowy, zarówno te tekstowe, głosowe i wideo są darmowe, a aplikacja jest stale aktualizowana, by zapewnić jeszcze większy komfort użytkowania. Sporo kontrowersji wywołał jednak nowy regulamin. O co chodzi? 

WhatsApp - nowy regulamin

Informacja o wprowadzeniu nowego regulaminu różni się od tej, jaką otrzymali mieszkający poza Europą użytkownicy aplikacji. Od 8 lutego użytkownicy spoza Europy będą musieli wyrazić zgodę na przesyłanie danych do Facebooka. W przypadku korzystających z Polski sprawa wygląda trochę inaczej, jednak w oficjalnym komunikacie nie brakuje wzmianek o Facebooku. Użytkowników najmocniej zaskoczył jednak zapis o tym, że dalsze korzystanie z WhatsAppa będzie możliwe tylko po zaakceptowaniu wchodzącego w życie 8 lutego 2021 roku regulaminu. Czy w innym przypadku konto zostanie zablokowane? Na to wychodzi. Komunikat podpowiada bowiem, jak można usunąć konto.

Instagram - sztuka czy erotyka?
Najnowsze