Magda Gessler

i

Autor: AKPA

Gwiazdy

Catering świąteczny Magdy Gessler wywołuje kontrowersje. Restauratorka komentuje wysokie ceny

2024-03-15 15:13

Choć do Wielkanocy zostało jeszcze trochę czasu, to dobrze nieco wcześniej wziąć się za planowanie tego, jakie potrawy pojawią się na naszym stole. Z pomocą przychodzi Magda Gessler, która proponuje przysmaków przygotowanych przez nią oraz jej team. Ceny cateringu jednej z najpopularniejszych restauratorek w naszym kraju potrafią przyprawić o zawrót głowy. Nie inaczej jest tym razem.

Jak co roku, Magda Gessler tuż przed świętami prezentuje swoje świąteczne menu zachęcające do skorzystania z usług jej teamu. Wszyscy doskonale zdajemy sobie sprawę z tego, że prowadząca "Kuchenne rewolucje" od lat jest jedną z najbardziej znanych restauratorek w naszym kraju, dlatego nic dziwnego, że wiele osób chce spędzić święta z potrawami z jej lokalu. A trzeba przyznać, że asortyment w delikatesach "U Fukiera" jest naprawdę szeroki. Znajdziemy w nim tradycyjne, świąteczne dania, ale także ciekawe połączenia smaków, świeże soki, domowe kiszonki czy powidła.

Maks on air - SHORT Roxie i Smolasty

Magda Gessler - catering świąteczny 2024

Catering Magdy Gessler co roku wzbudza ogromne kontrowersje i prowokuje do rozmów. Nie inaczej jest tym razem. Właścicielka "Polki" i "U Fukiera" przygotowała szeroką ofertę dań wielkanocnych. Wśród nich min. kilogram bigosu za 100 zł lub sałatki jarzynowej za 59 zł. Nie brakuje również pasztetu z żurawiną za 108 zł czy śledzika w oleju za 30 zł za jedną porcję. To jednak nie wszystko. Poniżej znajdziecie kilka przykładów dań, które proponuje restauratorka. Oczywiście wraz z ich cenami.

  • Litr żuru - 78 złotych
  • Litr rosołu - 65 złotych
  • Kaczka z antonówką - 193 złote
  • Rolada cielęca faszerowana koprem i kiszonymi ogórkami - 149 złotych
  • Słoiczek majonezu - 25 złotych
  • Pasta z wiejskich jaj - 35 złotych
  • Nadziewane jajka - 41 złotych za 5 połówek
  • Mazurek wielkanocny - 63 lub 67 złotych (w zależności od rodzaju)

Restauratorka, w rozmowie z dziennikarką Plejady, zdradziła, co uważa o cenach potraw. Odniosła się również do hejtu, który na nią spada.

Stać cię – kupujesz. Nie stać cię – idziesz gdzie indziej. Wybór jest ogromny, ja nikogo nie zmuszam – wręcz wolałabym robić mniej niż więcej - odpowiedziała krótko Magda Gessler.

Dlaczego mam nie blokować, jeśli ktoś mówi rzeczy irracjonalne, powtarza jakieś plotki, ugruntowuje wiedzę, która jest nieprawdziwa? Jeżeli to jest prawda, to ja z tym dyskutuję i odpowiadam - dodała.

Jesteście zainteresowani którymś z dań restauratorki? A może próbowaliście już niektórych potraw i macie swoje ulubione propozycje?