Restaurant Week 2021 - najbardziej zaskakujące dania

2021-09-23 11:35
Restaurant Week
Autor: Restaurant Week

Dziczyzna w sosie czekoladowym, lody z boczkiem a może kawior z warzyw? Jesteście ciekawi jak smakują takie nietuzinkowe połączenia smaków? Wybierzcie się na Restaurant Week i spróbujcie najbardziej zaskakujących dań #SpozaKarty.

Jesienna edycja Restaurant Week potrwa do 3 października. Specjalnie na Festiwal restauracje przygotowały unikalne menu #SpozaKarty. W cenie 59zł, na wszystkich Gości czeka 3-daniowe menu oraz festiwalowy koktajl. Jakie zaskakujące połączenia smaków proponują restauracje? Sprawdźcie!

Kaczka w sosie z pędów sosny - Elixir by Dom Wódki (Warszawa) - Wolno pieczona pierś kaczki, wiśnie w żelu, mus marchewki z wanilią, brukselka z orzechami, pieczony ziemniak z tymiankiem, sos z pędów sosny.

Dziczyzna w sosie czekoladowym, szafranowe spätzle, do tego włoska kapusta. - Mood Food and Bar (Sosnowiec)

Gołąbki w liściach winogron w sosie pomidorowym, purée z batatów z parmezanem - Osteria Wino&Smak (Białystok)

Koferyna w sosie teriyaki - Taki Pan Pstrąg (Łódź) Filet z koryfeny marynowany w sosie teriyaki serwowany ze smażonym ryżem z orzechami nerkowca i sałatką z ogórka, cukinii i pomarańczy.

Smażone lody o smaku mango, ganache kokosowy z czekoladą belgijską, puder pistacjowy - Zest (Rzeszów)

Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut. Festiwal pozostaje wierny filozofii #SzanujJedzenie. Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online, marnowanie żywności w restauracjach ograniczone jest do minimum.

FIGURA MODELKI/FIGURA TANCERKI - jak ONE to ROBIĄ? | ESKA XD - Fit vlog #31
Najnowsze