W Prośnie po "śląsku"

2006-11-21 11:18

Dni Kuchni Śląskiej już na poczatku listopada w kaliskim hotelu Prosna. Na stołach królować bedzie wodzianka, hekele i kołocze. Brzmi trochę dziwnie - ale, jak zapewnia kucharz Wojciech Michalak- to pyszne dania.

Dni Kuchni Śląskiej już na poczatku listopada w kaliskim hotelu Prosna. Na stołach królować bedzie wodzianka, hekele i kołocze. Brzmi trochę dziwnie - ale, jak zapewnia kucharz Wojciech Michalak- to pyszne dania. Dni Kuchni Śląskiej to kolejna akcja organizowana przez kaliski hotel, która ma na celu przybliżenie kaliszanom i gościom kuchni innych regionów czy krajów. Tym razem połączona jednak zostanie z promocją ...Katowic- mówi dyrektor hotelu - Teresa Kucharska. Katowice promować się więc będą w Kaliszu, a w przyszłym roku Kalisz- na Śląsku- dodała Teresa Kucharska A Dni kultury Śląskiej w Kaliszu od 4 do 10 listopada.