Kuchenne rewolucje

i

Autor: Materiały Prasowe

Nepal Bowl - Warszawa. Kuchenne rewolucje pomogły? Czy restauracja nadal istnieje?

2021-01-12 16:06

Bikram skupił się jedynie na daniach tajskich, rezygnując ze swojej narodowej kuchni nepalskiej. Mężczyzna przeszkolił do pracy dwóch rodaków, studentów z Nepalu. Z ich pomocą przygotowuje flagowe dania tajlandzkie jak pad thai, green i red curry, a nawet popularne w Polsce potrawy innych azjatyckich kuchni, w tym wietnamskie sajgonki, czy chińską zupę won ton. Chociaż restauracje, w których Bikram wcześniej pracował miały sporo klientów, okazało się, że jego własny lokal praktycznie na siebie nie zarabia.

Nepal Bowl - Warszawa. Kuchenne rewolucje pomogły? Czy restauracja nadal istnieje? Jedyna osoba, która stołuje się tutaj regularnie, to pan Karol, wielbiciel tajskiej kuchni, który zaprzyjaźnił się z Bikramem. Kiedy mężczyzna dowiedział się, że jego ulubionej restauracji grozi zamknięcie, doradził właścicielowi wezwać na pomoc Magdę Gessler.

Nepal Bowl - Warszawa. Kuchenne rewolucje pomogły? Czy restauracja nadal istnieje?

Odcinek z Warszawy premierowo został wyemitowany 7 listopada 2019 roku. Magda Gessler powróciła do tego miejsca cztery tygodnie po przeprowadzonej rewolucji. Właściciel przyznał, że sytuacja finansowa bardzo się poprawiła, a gości w restauracji jest o wiele więcej. Chociaż Magda wskazała na kilka niedociągnięć, potrawy bardzo jej smakowały. Powiedziała jednak, że przed właścicielami zostało trochę pracy.

Wszystko wskazuje na to, że udział w Kuchennych rewolucjach faktycznie bardzo pomógł właścicielowi. W ponad rok od emisji odcinka Nepal Bowl nie tylko nadal istnieje, ale też zbiera bardzo pozytywne recenzje. Ocena w Google to 4,6/5, a goście chwalą nie tylko pyszne jedzenie, ale także szybką i miłą obsługę restauracji.

ESKA XD #013