Magda Gessler jest jedną z najpopularniejszych restauratorek w Polsce. Zyskała ona popularność dzięki udziałowi w Kuchennych rewolucjach. Od tego czasu jej lokale przeżywają prawdziwe oblężenie. W lokalach można nie tylko zjeść pyszny obiad, ale też słodkości, które świetnie sprawdzą się jako deser.
Wśród tych pyszności znajdują się klasyczne pączki. I to właśnie ich ceny bardzo często wzbudzają skrajne emocje wśród klientów.
Rok temu “U Fukiera” pączek kosztował od 8 do 11 złotych (za sztukę). W tym roku ceny zostały podniesione. I tak pączek z wiśnią, różą lub maliną kosztuje aż 13 złotych.
Polecany artykuł:
Wiele osób twierdzi, że to bardzo dużo, ale w obronie mamy stanęła Lara Gessler. Córka restauratorki jakiś czas temu wyznała, że za jakość czasami naprawdę warto zapłacić.
powiedziała w rozmowie z Plejadą.
Zakładając, że ktoś mówi, że kosmiczną ceną jest 12 zł za ciastko, które jest zrobione na miejscu z najlepszych składników, a potem pójdzie do jakiejkolwiek sieciowej kawiarni i też zapłaci 12 zł za ciastko, które jest mrożone, a było robione dwa miesiące wcześniej, to ja uważam, że to nie jest duża cena