Kuchnia w szpitalu dziecięcym w Poznaniu

i

Autor: Specjalistyczny Zespół Opieki Zdrowotnej nad Matką i Dzieckiem w Poznaniu/ Facebook Kuchnia w szpitalu dziecięcym w Poznaniu

Szpital dziecięcy działa od kwietnia. Dopiero od początku lutego funkcjonuje kuchnia, zamiast cateringu

Chodzi o Specjalistyczny Zespół Opieki Zdrowotnej nad Matką i Dzieckiem w Poznaniu. Szpital przy Wrzoska od niedzieli, 5 lutego zastąpił usługi firmy cateringowej własnym, gotowanym na miejscu przez kucharzy zatrudnionych przez placówkę jedzeniem.

Posiłki gotowane na miejscu, w szpitalu

Jak poinformował profil Specjalistycznego Zespołu Opieki Zdrowotnej nad Matką i Dzieckiem w Poznaniu, od niedzieli, 5 lutego szpital oferuje posiłki przygotowywane na miejscu, przez kucharzy pracujących w szpitalu. Zastąpili oni firmę cateringową, która dotąd przywoziła jedzenie.

Ma być zdrowo i smacznie w szpitalu

- Zrobimy wszystko aby nasi pacjenci jedli zdrowo i smacznie, aby były to posiłki zbilansowane i zgodne z najwyższymi standardami - przekonuje szpital na Facebooku. Pierwsi degustacji dokonali pracownicy administracji szpitala.

Obsada kuchenna w szpitalu

Jak poinformował szpital w swoich mediach społecznościowych szefem kuchni w placówce został Adam Zastróżny. Natomiast, by jedzenie było nie tylko smaczne, ale i zdrowe i zgodnie z żywieniem małych pacjentów, by dostosować je do ich dolegliwości jest obecna także Kierownik Działu Żywienia - Anna Pudłowska- Leonarska.