Nowa odsłona Fine Dining Week - menu tematyczne zaskoczy gości

2020-01-22 13:14

Wydarzenie polskiej sceny fine diningowej powraca w nowej odsłonie! Po raz pierwszy w historii festiwalu sztuki restauracyjnej jedni z najwybitniejszych w Polsce Szefów Kuchni zaproszą gości na autorskie degustacje tematyczne oparte o ich aktualne pasje i inspiracje z całego świata.

FINE DINING WEEK

i

Autor: FINE DINING WEEK/ Materiały prasowe

Fine Dining Week powraca. Ósma edycja festiwalu potrwa od 12 lutego do 1 marca i odbędzie się w ośmiu regionach Polski. Organizatorzy wraz z siedemdziesięcioma  restauracjami zaproszą na ogólnopolski cykl tematycznych przygód kulinarnych. Po raz pierwszy zadaniem wiodących polskich Szefów Kuchni jest przygotowanie tematycznych degustacji, w których podzielą się z gośćmi swoimi aktualnymi inspiracjami i pasjami kulinarnymi.

Fine Dining Week - restauracje

W festiwalu weźmie udział ponad 70 restauracji z takich miast i regionów jak Kraków, Łódź, Poznań, Silesia, Szczecin, Trójmiasto, Warszawa, Wrocław. Są to najwybitniejsze restauracje nagradzane m.in. rekomendacjami Michelin czy Gault&Millau, otrzymujące najwyższe noty recenzentów i influencerów kulinarnych. W samej Warszawie w festiwalu weźmie udział niemal 30 restauracji. Rezerwacji stolików można dokonywać już teraz online na stronie festiwalu.

QUIZ: Smakowite pary - do jakiej potrawy pasuje ta przyprawa?
Pytanie 1 z 13
Cynamon
Zdjęcie