Fine Dining Week powraca. Ósma edycja festiwalu potrwa od 12 lutego do 1 marca i odbędzie się w ośmiu regionach Polski. Organizatorzy wraz z siedemdziesięcioma restauracjami zaproszą na ogólnopolski cykl tematycznych przygód kulinarnych. Po raz pierwszy zadaniem wiodących polskich Szefów Kuchni jest przygotowanie tematycznych degustacji, w których podzielą się z gośćmi swoimi aktualnymi inspiracjami i pasjami kulinarnymi.
Fine Dining Week - restauracje
W festiwalu weźmie udział ponad 70 restauracji z takich miast i regionów jak Kraków, Łódź, Poznań, Silesia, Szczecin, Trójmiasto, Warszawa, Wrocław. Są to najwybitniejsze restauracje nagradzane m.in. rekomendacjami Michelin czy Gault&Millau, otrzymujące najwyższe noty recenzentów i influencerów kulinarnych. W samej Warszawie w festiwalu weźmie udział niemal 30 restauracji. Rezerwacji stolików można dokonywać już teraz online na stronie festiwalu.
Polecany artykuł: