Restauracja Bombaj Masala Centrum | Nie bez powodu Stolica uchodzi za kulinarny raj dla wegan. Znaleźć tu można najlepsze restauracje z roślinnym menu w ofercie. Jeśli więc chcesz świętować Dzień bez Mięsa obiadem w stylu wege, koniecznie pomyśl nad posiłkiem z restauracji indyjskiej. Hitem festiwalowego menu jest Yellow Daal Palak, czyli żółta soczewica smażona z pomidorami, chili podana z chlebkami Naan, ryżem jaśminowym, przyprawami i zielonym groszkiem.
Restauracja Momu Pieczemy Dymem | Zielona część menu z pewnością zachwyci każdego miłośnika kuchni wege. Ravioloni szpinakowe z bawolą ricottą ze szpinakiem w sosie winno-maślanym z pomidorkami i pudrem ziołowym brzmi jak dobry początek dnia, prawda?
Restauracja Szklarnia | Jeśli kochasz kuchnię roślinną tak samo jak Romeo kochał Julię, koniecznie sprawdź dyniowy krem z masłem orzechowym. Mocną pozycją w festiwalowym menu jest danie główne, czyli chrupiące halloumi w picie ze szpinakiem, rukolą, kimchi, różowym kalafiorem, oliwkami, granatem, marynowaną czerwoną cebulą. Do tego pieczony batat z sosem jogurtowym, kiszoną cytryną i miętą.
Restauracja Teheran | To idealne miejsce dla fanów kuchni bliskowschodniej w wersji wege. W menu znalazła się między innymi pasta z bakłażana z tahiną i pitą. Kolejnym ciekawym wyborem jest również ryż z soją i warzywami w sosie pomidorowo-cynamonowym.