Kuchenne Rewolucje w Łodzi

Łódzki lokal po "Kuchennych Rewolucjach". Odwiedziłam "Doprawionego Pancia" na Retkini

2024-03-04 9:59

W ostatnim odcinku 26. sezonu "Kuchennych Rewolucji" mogliśmy obejrzeć metamorfozę łódzkiego lokalu, znajdującego się na Retkini. Dotychczasowy Pizza & Kebab "U Pancia" zmienił się w "Doprawionego Pancia". Odwiedziłam restauracje po zmianach, gdzie udało się porozmawiać z właścicielem lokalu, 24-letnim Damianem. Jak wspomina udział w programie?

Pizza & Kebab "U Pancia" w "Kuchennych Rewolucjach"

W czwartek 25 maja 2023 roku mieliśmy okazję obejrzeć "Kuchenne Rewolucje" prosto z Łodzi. Restauratorka odwiedziła Pizzę & Kebab "U Pancia" na Retkini. Lokal prowadzi Damian, a wszystko wzięło się z powodu jego miłości do kebabów. 24-latek stwierdził, że zamiast szukać idealnego dania, sam je będzie robił. Niestety, restauracja nie przynosiła wystarczających zysków i niezbędna była pomoc Magdy Gessler.

Kobieta, która pojawiła się "U Pancia" krytykowała jakość i smak dań, ale również odgłosy noża elektrycznego do kebaba, które porównała do dźwięków pochodzących z gabinetu dentystycznego. Zauważyła także, że właściciel lokalu nie promuje też lokalu w mediach społecznościowych.

Magda Gessler zmieniła nazwę lokalu na ''Doprawiony Pancio''. Do menu zaproponowała: sałatę z dojrzałych pomidorów, orzechów włoskich, granatów i arbuza, pizzę turecką z baraniną i warzywami oraz kebaba z kurczaka. Na ścianie pojawiła się czerwono-żółta tapeta w tureckim stylu, nawiązująca do placu Wolności w Łodzi, stoły nabrały koloru dzięki obrusom we wzory i świeżym kwiatom.

Jak "Doprawiony Pancio" wspomina udział w programie Magdy Gessler?

Odwiedziłam "Doprawionego Pancia", by sprawdzić, jak lokal funkcjonuje po "Kuchennych Rewolucjach". Lokal jest malutki, ale ma swój klimat. Wkrótce ma się otworzyć również ogródek zewnętrzny.

Na miejscu udało mi się porozmawiać z właścicielem. Jak się okazało, Damian postanowił zrezygnować zarówno z sałatki, jak i z pizzy, którą zaproponowała Magda Gessler, a zostać przy samych kebabach. Podkreślił też, że największą popularnością obecnie cieszy się nie kebab z kurczaka, a z wieprzowiny, autorstwa samego "Pancia". Nie jest też tak, że po "Kuchennych Rewolucjach" nagle do restauracji przybyły tłumy. Ruch jest, ale niekoniecznie większy niż był przed programem.

Jak wiadomo, Magda Gessler lubi prowokować, często też widzimy jak rzuca w programie talerzami czy jedzeniem. Czy między nią a Damianem dochodziło do dużych starć?

"Nie było dużych starć. Były pojedyncze sytuacje, na przykład jak się spóźniłem na drugą wizytę pani Magdy i musiała na mnie czekać jakieś 5-10 minut. Nie zależało to do do najprzyjemniejszych chwil, ale poza tym myślę, że atmosfera była dobra." - wyjaśnia właściciel lokalu.

Czy Damian gdyby mógł cofnąć czas, wziąłby ponownie udział w programie? Właściciel "Doprawionego Pancia" ma mieszane uczucia. Podkreśla, że ciężko było chociażby pod tym względem, że całość trwała 4 dni, spało się po 2-3 godziny na dobę, było multum pracy. Jednak patrząc pod względem przeżyć, było warto.

"Doprawiony Pancio". Godziny otwarcia, ceny

"Doprawiony Pancio" jest czynny od wtorku do piątku w godzinach 12:00-21:00, w soboty od 12:00 do 22:00, a w niedziele od 13:00 do 21:00.

A jak kształtują się ceny? Ceny zaczynają się od 20 złotych. Porcje są naprawdę duże, spokojnie można się najeść aż nadto. Talerz nie wygląda jak tradycyjny kebab, są świeże warzywa (dla mnie duży plus za brak kapusty, która w większości kebabów przesłania smak wszystkiego), bardzo smaczne mięso w marynacie i pyszne sosy! Plusem z pewnością jest też to, że pomimo, że to kebab, nie czuć tej ciężkości dania.

Ewa Kasprzyk i Małgorzata Bernatowicz razem się odchudzają. Ile wyszczuplała każda gwiazda?

Jemy w Łodzi Burger Fest 2023 - festiwalowe burgery