Czy łodzianie chętnie korzystają z cateringu świątecznego? [AUDIO]

2020-12-16 17:26
Rosenthal, Wigilia
Autor: serwis prasowy „JUNTO”, CZYLI „RAZEM” Kolekcja „Junto” marki Rosenthal. Serwis projektu Gianpietro Tonetti i Mario Padiglione powstał z zamiłowania do naturalnych, ręcznie formowanych kształtów i prostoty rzemiosła. Wykorzystuje dwa różne materiały: surową kamionkę oraz delikatną porcelanę. „Junto” nawiązuje kolorystyką do naturalnych odcieni ziemi i drewna oraz głębokiego oceanicznego błękitu. W połączeniu z elementami w odcieniu organicznej bieli pozwala stworzyć dowolne kombinacje, które sprawdzą się na stole pod każdą szerokością geograficzną i na każdą okazję. Talerz płaski, śr. 22 cm, 80 zł, talerz głęboki, 90 zł. rosenthal.pl

Łodzianie mają coraz mniej czasu, by przygotować świąteczne potrawy.

Pierogi, kapusta z grzybami, barszcz czerwony.Do kolacji wigilijnej zostało coraz mniej czasu,Na co stawiają łodzianie? Tradycyjne gotowanie czy catering z restauracji?

Większość mieszkańców wigilijne potrawy przygotuje samodzielnie:

- Jutro zaczynam lepienie pierogów - mówi łodzianka.

- Zawsze sama gotuję, w rodzinie mamy swoje ulubione potrawy - mówi mieszkaniec Łodzi.

- Łódzcy restauratorzy również mają ręce pełne roboty - mówi Anna Grabarek, właścicielka restauracji. - Łodzianie najczęściej zamawiają pracochłonne potrawy, na przykład makowce czy pierogi - dodaje.

Za świąteczny catering dla 2 osób zapłacimy około 150 złotych.

Jeśli jesteście świadkami ciekawego wydarzenia w Waszej okolicy, piszcie do nas i ślijcie zdjęcia na online@grupazpr.pl

Tematem zajęła się Natalia Wolniewicz, posłuchajcie:

Czy łodzianie korzystają z cateringu świątecznego?
Grupa ZPR Media sprzeciwia się głoszeniu opinii noszących znamiona mowy nienawiści przepełnionych pogardą czy agresją. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, powiadom nas o tym, klikając zgłoś. Więcej w REGULAMINIE