Boxdel

Autor: Screen/Instagram/@famemmatv Boxdel wraca do Fame MMA - federacja wydała oświadczenie

Fame MMA

Boxdel wraca do Fame MMA. Federacja wydała oświadczenie

2023-12-19 14:50

Kontrowersje wokół Michała "Boxdela" Barona, jednego z współwłaścicieli federacji Fame MMA, trwają w najlepsze. Po głośnym skandalu związany z aferą Stuarta "Stuu" Burtona, Boxdel wraca do świata sportów walki. Decyzja zarządu federacji wywołuje jednak falę zdziwienia i pytania o etyczne aspekty tej kontrowersyjnej sytuacji.

Michał Baron, bardziej znany jako Boxdel, to postać, która zaczęła zyskiwać popularność w cyfrowym świecie od czasu publikacji gamingowych filmików na YouTube. Nowy rozdział w życiu rozpoczął się w chwili, gdy stał się współwłaścicielem federacji Fame MMA. Baron zyskał jeszcze większą rozpoznawalność i wszystko byłoby idealnie, gdyby nie sytuacje z jego życia sprzed 10 lat, kiedy to utrzymywał nieodpowiednie relacje z małoletnimi osobami. Chodzi dokładnie o wulgarne i niestosowne słowa o podtekście seksualnym, jakie miał kierować do nastolatek. Wszystkie szczegóły ujawnił Sylwester Wardęga, który 3 października na kanale "WATAHA - Krulestwo" opublikował materiał filmowy "MROCZNA TAJEMNICA STUU I YOUTUBERÓW: PANDORA GATE (Boxdel, Dubiel, Fagata)". Co więcej, Boxdel miał zdawać sobie sprawę z faktu, iż Stuu utrzymywał kontakt z nieletnimi poniżej 15 roku życia.

ZOBACZ RÓWNIEŻ: Pandora Gate - co to jest? Największa afera w historii polskiego internetu

MATA O PANDORA GATE? (ZAROBKI SANAH, OSTATNI KONCERT DODY, WPADKA W TWOJA TWARZ BRZMI ZNAJOMO)

Fame MMA potępiła zachowanie Boxdela

Federacja Fame MMA nie pozostała obojętna wobec tych zarzutów i już na początku października wydała oświadczenie na Instagramie, potępiając zachowanie Boxdela. Prezes zarządu spółki zarządzającej federacją, Rafał Pasternak, podkreślił, że Michał Baron został wykluczony z bieżącej działalności Federacji w trybie natychmiastowym.

Informujemy, że zarząd federacji Fame podjął jednogłośną decyzję o wstrzymaniu działań, które zmierzały do usunięcia Michała Barona ze spółek należących do marki Fame. Oznacza to powrót Michała Barona do bieżących działań federacji - czytamy w oficjalnym stanowisku Fame MMA podpisanym przez prezesa zarządu, Rafała Pasternaka.

Boxdel znowu w szeregach Fame MMA

Choć w ostatnim czasie w mediach nie pojawiały się informacje o Pandora Gate, nie oznacza to, że sprawa została zakończona. Wobec Stuu został zastosowany 3-miesięczny areszt i zostały mu postawione zarzuty seksualnego wykorzystania osób małoletnich poniżej 15 roku życia oraz rozpijania małoletnich. Choć Boxel również jest niechlubnym bohaterem tej afery, ma on większe szanse na odbudowanie swojej kariery. Fame MMA właśnie podało do wiadomości publicznej, iż przywracają go na stanowisko.

Informujemy, że zarząd federacji Fame podjął jednogłośną decyzję o wstrzymaniu działań, które zmierzały do usunięcia Michała Barona ze spółek należących do marki Fame. Oznacza to powrót Michała barona do bieżących działań federacji - czytamy na Instagramie.

Decyzja o powrocie Michała "Boxdela" Barona do Fame MMA budzi falę kontrowersji i pytań dotyczących etyki oraz moralności. Publiczność zastanawia się, czy federacja zastosowała właściwe procedury i kryteria przy podejmowaniu takiej decyzji. Czy powrót Barona nie wpłynie negatywnie na wizerunek federacji Fame MMA?