Kuchenne rewolucje

i

Autor: Materiały Prasowe

Kuchenne rewolucje: Pierogatka w Kaliszu. Po rewolucji Pomidorowe Bistro: ADRES, MENU, CENY

2019-05-08 15:54

Krzysztof, kucharz z zamiłowania i wykształcenia, po prawie 16 latach pracy w gastronomii, zapragnął zostać właścicielem własnej restauracji. Przy wsparciu kochającej narzeczonej udało mu się zrealizować swoje ambitne plany. Sylwia zrezygnowała ze swojej pracy, i tak oboje zostali właścicielami „Pierogatki”, czyli baru z pierogami w centrum Kalisza. Niestety zbyt szybko z karty wyrzucono potrawy, które smakowały gościom. Właściciel gnany ciągłą potrzebą zmian i przygody wziął udział w castingu i zaczął występować w serialach telewizyjnych, traktując to jako rozrywkę i ucieczkę od problemów.

Kuchenne rewolucje: Pierogatka w Kaliszu. Po rewolucji Pomidorowe Bistro: ADRES, MENU, OPINIE po zmianach Magdy Gessler. Jak się udały? Stres i nadmiar zajęć zaczęły przerastać Krzysztofa, który zaczął zaniedbywać restaurację, stając się przy tym bardzo wybuchowym. Problemy z pieniędzmi i trudny charakter mężczyzny sprawiły, że został on praktycznie sam. Sytuacja stała się naprawdę beznadziejna, dlatego właściciele zdecydowali się poprosić o pomoc Magdę Gessler.

Kuchenne rewolucje: Pierogatka w Kaliszu. Po rewolucji Pomidorowe Bistro: ADRES

Dokładny adres kaliskiej restauracji to Narutowicza 4, 62-800 Kalisz.

Gwiazdy kina i telewizji, które nie mają matury. Galeria

Kuchenne rewolucje: Pierogatka w Kaliszu. Po rewolucji Pomidorowe Bistro: MENU

Po rewolucji właścicielka restauracji udzieliła wywiadu serwisowi kalisz.24.info, w którym wyjawiła, jakie dania zaproponowała Magda Gessler. Znajdują się wśród nich m.in.:

  • carpaccio z pomidora malinowego podane na delikatnym wywarze polane śmietaną, z cebulą i koprem,
  • zupa z przetartych pomidorów podana ze świeżą śmietaną, kawałkiem żeberka z wywaru i pierogiem z farszem z białej kiełbasy,
  • schab z kością, tłuszczem i skórą ze świni złotnickiej parzony w piecu, podany z ziemniakami gotowanym razem z pomidorami,
  • tarta z jabłkiem i burakiem, oprószona cukrem pudrem i z bitą śmietaną.

Kuchenne rewolucje: Pierogatka w Kaliszu. Po rewolucji Pomidorowe Bistro: CENY

Ceny w restauracji są dość przystępne. Carpaccio kosztuje 12 zł, koszt zupy jest taki sam. Schab pieczony z ziemniakami kosztuje 39 zł, natomiast panierowany - 26 zł. Szarlotka kosztuje za to 12 zł.