Foto

i

Autor: eska.pl/cinema Ilustracja zastępcza

UGOTOWANI w gwiazdorskiej obsadzie! Które gwiazdy będą gotować? Sprawdź!

2015-04-14 12:30

Znamy ich z prasy, telewizji, radia, ze sceny. Odnoszą sukcesy, są twórcami opinii i prawdziwymi ekspertami w swoich dziedzinach. A jak sprawdzą się w zupełnie innej roli? Co zobaczymy zaglądając do ich domów?

Znamy ich z prasy, telewizji, radia, ze sceny. Odnoszą sukcesy, są twórcami opinii i prawdziwymi ekspertami w swoich dziedzinach. A jak sprawdzą się w zupełnie innej roli? Co zobaczymy zaglądając do ich domów?

Czy wydając uroczystą kolację wciąż będą tak samo pewni siebie, radykalni i nieprzejednani? W specjalnych odcinkach Ugotowanych zagoszczą prawdziwe gwiazdy. Tym razem jednak poznamy ich „od kuchni”. Wystąpią bowiem w nietypowych dla siebie rolach – kucharzy i gospodarzy.

Magda Steczkowska jest chórzystką, altowiolistką i wokalistką zespołu Indigo, który zakładała z obecnym mężem. W swoim dorobku ma już ponad 50 płyt. Była także menedżerką siostry – Justyny Steczkowskiej. Ma trzy córki.

Jakub „Jacob” Bartnik - projektant mody działający pod pseudonimem Jacob Birge oraz finalista pierwszej edycji programu „Project Runway”. Modą zajmuje się od 18 roku życia. Studiował na największej skandynawskiej uczelni - TEKO w Danii oraz na prestiżowej uczelni University of Edinburgh w Edynburgu. Po ukończeniu studiów założył własną markę – Jacob Birge Vision, która dwukrotnie pokazywała swoje kolekcje podczas Tygodnia mody w Londynie.

Kazimiera Szczuka znana dziennikarka telewizyjna, historyk literatury, krytyk literacki i działaczka ruchów kobiecych, feministka. Współzakładała Porozumienie Kobiet 8 Marca, które od lat organizuje warszawskie manify. Angażuje się w liczne przedsięwzięcia naukowe, kulturalne, a także polityczne. Jak na praktykującą joginkę przystało, jest zwolenniczką zdrowej kuchni. Opanowała także sztukę gotowania według pięciu przemian.

Piotr Najsztub z wykształcenia jest malarzem. Za namową kolegi postanowił jednak porzucić sztukę i od lat 90 zajmuje się dziennikarstwem. Pracował m. in. w Gazecie Wyborczej, TVP 2, RMF FM, Newsweeku i Wprost. Był także redaktorem naczelnym Przekroju. Jest współwłaścicielem warszawskiej restauracji Przegryź.

PD
źródło - mat prasowe