Suszenie grzybów w piekarniku. Pamiętaj o tych prostych zasadach!

2022-09-29 13:47

Doskonałe polskie grzyby można suszyć w piekarniku. Jak robić to prawidłowo? Wystarczy trzymać się kliku prostych zasad. Zajrzyjcie do naszej galerii i dowiedzcie się, jak suszyć grzyby, by zachować ich smak i zapach.

Suszone grzyby nadadzą się do zup, sosów, duszonych mięs oraz jako przyprawa do rozmaitych potraw. Suszenie grzybów pozwala na zachowanie smaku oraz aromatu prawdziwków, borowików, podgrzybków, koźlarzy i innych okazów, które jesienią możemy znaleźć w lesie. Nim się tam udamy, warto dowiedzieć się, gdzie iść na grzyby. Powrót do domu z udanego grzybobrania to dopiero początek pracy. Grzyby do suszenia należy odpowiednio przygotować. Sam proces pozbawiania ich wody można zaś przeprowadzić na kilka sposobów. Sprawdzoną metodą jest suszenie grzybów w piekarniku. Trzeba jednak pamiętać o kilku zasadach. Opisaliśmy je w galerii na szczycie artykułu.

Jak mrozić grzyby?
Nasi Partnerzy polecają
Grupa ZPR Media sprzeciwia się głoszeniu opinii noszących znamiona mowy nienawiści przepełnionych pogardą czy agresją. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, powiadom nas o tym, klikając zgłoś. Więcej w REGULAMINIE