Czy bon żywnościowy to dobry pomysł?

2021-03-24 15:40
Zdjęcie ilustracyjne
Autor: Pixabay (Zdjęcie ilustracyjne)

Nasza redakcja postanowiła zapytać radomian, czy bon żywnościowy, którego wprowadzenie rozważa rząd, mógłby pomóc gastronomii w dobie pandemii.

To może być sposób na wsparcie gastronomii w dobie koronawirusa. Rząd myśli nad wprowadzeniem wprowadzeniem tzw. bonu żywnościowego (Więcej o tym można przeczytać TU). Przedsiębiorcy kupowaliby swoim pracownikom bony za pewną kwotę, a sam bon miałby wyższa wartość i można by go wykorzystać w dowolnej restauracji. Czy to dobry pomysł i pomoże branży gastronomicznej? Zapytaliśmy o zdanie radomian:

- To zależy. Na pewno jakaś pomoc się przyda, ze względu na tą pandemie wszystko się zmieniło.

- Każda inicjatywa jest godna uwagi żeby pomóc przedsiębiorcom, a poza tym wszyscy dobrze wiedzą, branża gastronomiczna jest w głębokiej zapaści, tak więc jak najbardziej. Tylko nie jestem pewien czy coś to da.

- Trudno mi powiedzieć. Myślę że ludzie wolą gotówkę niż takie bony. Taka jest prawda

Przypomnijmy, obecnie lokale gastronomiczne mogą działać tylko poprzez wydawanie jedzenia na wynos i z dostawą.

Szachoboks. Najdziwniejszy sport na świecie | ESKA XD - Niesportowe zachowanie #18
Sonda
Czy dostałeś kiedyś niespodziewany prezent?
Nasi Partnerzy polecają

Materiał Partnerski

Materiał sponsorowany

Materiał Partnerski

Materiał sponsorowany

Grupa ZPR Media sprzeciwia się głoszeniu opinii noszących znamiona mowy nienawiści przepełnionych pogardą czy agresją. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, powiadom nas o tym, klikając zgłoś. Więcej w REGULAMINIE