Sałatka jarzynowa: 5 błędów najczęściej popełnianych podczas przyrządzania

i

Autor: Shutterstock

Gastronomia

TOP5 najbardziej zniechęcających pomysłów na przetwarzanie jedzenia po świętach. Na pierwszym miejscu... zupa z sałatki jarzynowej

2024-04-02 8:39

Czas na słynne "święta, święta i po świętach". Nikt z nas nie lubi marnować jedzenia, jednak zwykle przez świętami czy to wielkanocnymi czy bożonarodzeniowymi, przygotowujemy wiele dań. Niestety z reguły nie jesteśmy w stanie, zjeść wszystkiego co przyrządziliśmy. Dlatego w internecie można znaleźć mnóstwo przepisów "zero waste"...

Marnowanie żywności to ogromny problem ludzkości. Niestety w jednym kraju wyrzuca się tony żywności rocznie, a w innym miejscu na ziemi, ludzie ciepią z powodu niedożywienia. Dlatego powstał nurt "zero waste". Wszystko po to, by marnowanie jedzenia zmniejszyć do minimum. Tym samym nie dziwią nas już przepisy, które pomagają wykorzystać nadmiar przygotowanych dań. Jednak sami przyznacie, niektóre z pomysłów bywają... mało smaczne.

TOP5 najbardziej zniechęcających pomysłów na wykorzystanie jedzenia po świętach

Idea zero waste jest bardzo słuszna. Jest to styl życia, zgodnie z którym człowiek stara się generować jak najmniej odpadów, a tym samym nie zanieczyszczać środowiska i jak najbardziej się z tym zgadzamy. Jednak z pewnością wielokrotnie trafiliście na dziwaczne przepisy z wykorzystaniem świątecznych posiłków. Poniżej znajdziecie kilka propozycji.

W Wielkanoc Żydzi z całego świata modlili się przy grobie Cadyka