Spis treści
- BIG Classic – smak historii w nowej odsłonie
- MAX robi to lepiej – kultowy burger w wersjach przyjaznych środowisku
BIG Classic to jeden z największych burgerów sieci MAX Premium Burgers, a także duża część historii i dziedzictwa sieci. Jego receptura sięga lat 70., kiedy po raz pierwszy pojawił się w menu jako BIG MAX – serwowany w rodzinnych restauracjach jako część legendarnego Skrovmålet, czyli klasycznego, dużego zestawu obiadowego, który od dekad funkcjonuje w ofercie MAX Burgers, zwłaszcza w północnej Szwecji.
BIG Classic – smak historii w nowej odsłonie
BIG Classic w lekko odświeżonej recepturze po raz pierwszy pojawił się w Polsce w ubiegłym roku. Teraz powraca w aż w czterech wersjach proteinowych. Oprócz klasycznej wołowiny, wariantu z bekonem oraz opcji z roślinnym Plant Beef, po raz pierwszy do wyboru jest również wersja z chrupiącym, złocistym kurczakiem. Każdy z wariantów łączy dobrze znane składniki: dwa plastry sera cheddar, świeżą sałatę, pikle, czerwoną cebulę i oryginalny sos MAX – wszystko to zamknięte w specjalnie wypiekanej, potrójnej bułce z sezamem. To naprawdę duży klasyk, który z pewnością zaspokoi nawet największy głód.
BIG Classic dostępny jest w cenie od 40,70 zł za zestaw z frytkami i napojem lub 30,77 zł poza zestawem.
MAX robi to lepiej – kultowy burger w wersjach przyjaznych środowisku
MAX Premium Burgers to nie tylko smak i historia, ale także odpowiedzialność – wobec ludzi i planety. Marka od lat konsekwentnie dąży do zmniejszenia udziału czerwonego mięsa w sprzedaży, promując bardziej zrównoważone wybory. Jej ambitnym celem jest, by co drugi zamawiany burger był pozbawiony czerwonego mięsa – i w niektórych krajach już się to udało. W Danii, w 2023 roku, aż 53% wszystkich posiłków sprzedanych w MAX było opartych na alternatywach dla czerwonego mięsa.
Właśnie dlatego BIG Classic – choć klasyczny z nazwy – dostępny jest również w dwóch bardziej przyjaznych środowisku wariantach: z roślinnym Plant Beefem oraz chrupiącym kurczakiem.
Na pierwszym miejscu zawsze stawiamy smak i jakość, niezależnie od tego, czy serwujemy burgera z wołowiną, Plant Beefem czy kurczakiem. Chcemy, aby każdy mógł zamówić u nas pysznego, świeżego burgera – bez względu na swoje preferencje żywieniowe. BIG Classic to dla nas coś więcej niż burger – to powrót do korzeni i ukłon w stronę naszej historii. Cieszymy się, że nasi goście mogą teraz spróbować go w nowej odsłonie również w wersji z kurczakiem.
– mówi Jonas Mårtensson, Szef Kuchni w MAX Burgers.
Obok powrotu BIG Classic, w menu MAX Premium Burgers pojawiły się także nowości, które pokochają fani słodkości – dwa nowe shake’i, które są prawdziwym hołdem dla sezonowych smaków. MAX od lat słynie z dużych porcji, nietuzinkowych połączeń składników i kuszącego wyglądu, który wręcz zachęca do spróbowania. Tym razem w kubeczku zamknięto zbliżajcie się wielkimi krokami lato i jego wyjątkowe smaki.
Pierwsza propozycja to powrót do klasyki z nutą nostalgii – Cookie Dough Shake: solidna porcja lodów, polewa ciasteczkowa, kawałki ciasteczek Cookie Dough, bita śmietana, polewa czekoladowa i jeszcze więcej ciasteczek na wierzchu. Druga nowość to Lemon Curd Pie Shake – orzeźwiająca, cytrynowa rozkosz: lody z polewą lemon curd, chrupiące perełki cytrynowe, bita śmietana, kolejne perełki i dekoracyjne mini bezy na samej górze! Sezonowe Shake’i w cenie 15,20 zł dostępne są już dziś — sprawdź, jak łatwo można poczuć lato w każdym łyku.
Wszystkie nowości dostępne są we wszystkich we wszystkich restauracjach MAX Premium Burgers w Polsce. Można je również zamówić przez aplikację, na miejscu, z dostawą do domu lub do samochodu.