Doświadczenie restauracyjne do domu to sposób na urozmaicenie domowej kuchni w czasach kwarantanny. Zamówienia na wynos lub z odbiorem to też jedyne, co może pomóc restauracjom przetrwać. Stąd pomysł na Delivery Week, pierwszy „wynosowy” festiwal. W specjalnej cenie 35 zł zamówić można domowe doświadczenie restauracyjne na kolejny dzień lub następne. Każdy zestaw składający się z dwóch autorskich dań przygotowanych przez szefów kuchni to prawdziwie restauracyjne smaki "podane do domu".
Delivery Week - miasta
Festiwal będzie trwał do odwołania. Delivery Week trwa w Warszawie, Wrocławiu, Poznaniu, Łodzi, Lublinie, Szczecinie, Białymstoku, Krakowie i na Śląsku, a wkrótce dołączą do niego kolejne miasta. Do wyboru są zarówno restauracyjne dania kuchni polskiej, jak i innych. Goście mogą zamawiać dania wegetariańskie, rybne, wegańskie i mięsne. Podobnie, jak podczas Restaurant Week, zamówienia można składać online najpóźniej dzień wcześniej. Tym razem do godziny 23.00 na następny dzień i kolejne.
Bezpieczeństwo Gości jest priorytetem. Dlatego proces przygotowania i dostawy dań poddany został ostrym zaleceniom sanitarno-epidemiologicznym. Według zaleceń, jedzenie ma być przygotowywane w maskach i rękawiczkach higienicznych, strefy dostaw nie mogą się przenikać, a Dostawcy muszą często dezynfekować ręce i pojazdy. Odbiór własny lub dostawa odbywają się bezkontaktowo.