W tym roku McDonald’s otworzył sezon na Drwala 13 listopada, ale na start tylko w jednym miejscu, restauracji przy ul. Hetmańskiej 100 w Poznaniu. Tam też zorganizowano dość efektowną premierę, całą w termowizyjnych ekranach, żeby pokazać, jak bardzo burger rozgrzewa. Dopiero 20 listopada Drwal wjeżdża do lokali w całej Polsce. Ceny? Klasyczny Drwal kosztuje 25,90 zł, z kolei wersje z żurawiną, chrzanem i papryczką można dostać za 26,90 zł.
Fenomen Drwala od lat przyciąga coraz więcej konkurentów, a najgłośniejszym z nich jest Max Premium Burgers. Sieć już w 2023 roku wprowadziła "Burgera Rywala” z hasłem "zrobiliśmy to lepiej”. W tym sezonie Max proponuje m.in. wersję umami z leśną jagodą.Jest też opcja wegetariańska, co zasługuje na duży plus. Ceny zaczynają się od 28,95 zł, więc ciut drożej niż u McDonald's.
To jednak nie koniec. Do gry wchodzi też Biedronka.
Zobacz też: Burger Rywala już jest! MAX Premium Burgers i Jagna Niedzielska prezentują smaki lasu
Burger Drwala w Biedronce
Tym razem sieć zaserwowała Burgery Serowe Drwala. Produkt jest w dwóch wersjach:
- klasyczna
- z dodatkiem kurek
Są to burgery do samodzielnego przygotowania. Można je wrzucić na patelnię, do piekarnika albo frytkownicy. Wersję "z kurkami” trzeba traktować z przymrużeniem oka. Klienci zauważyli, że kurek jest w nich mniej więcej tyle, co pieczarek, czyli minimalnie. Producentem jest firma Roldrob, a cena to 11,99 zł za dwie sztuki, więc bardziej budżetowa opcja dla miłośników domowych eksperymentów.
Ta treść jest częścią płatnej współpracy z Google w celu promowania Google Trends.