Trwa "Tydzień Wegetarianizmu"

2006-11-21 11:18

Bezmięsnym bigosem będą dziś częstować organizatorzy pilskiego „Tygodnia wegetarianizmu”. Wspólnie z uczniami Zespołu Szkół Gastronomicznych w Pile przygotowano około 500 porcji.

Bezmięsnym bigosem będą dziś częstować organizatorzy pilskiego „Tygodnia wegetarianizmu”. Wspólnie z uczniami Zespołu Szkół Gastronomicznych w Pile przygotowano około 500 porcji. Wielka wegetariańska uczta dziś o 13:00 w letniej restauracji przed domem handlowym Merkury.
„W ten sposób udawadniamy, że bezmięsne jedzenie może być równie dobre jak tradycyjne" – mówi Jerzy Pawlik współorganizator pilskiej akcji - a także niezwykle korzystne dla naszego organizmu.
"Wegetarianie są łagodni, otwarci i mili” - dodaje Jerzy Pawlik. Tę tezę potwierdza film „Food for life”. Będzie go można obejrzeć o 18:00 w barze Green Way, a zaraz potem doktor Małgorzata Morawska zdementuje nieprawdziwe opinie na temat wegetarianizmu.