Dobry Chleb

2006-11-21 11:18

Osiem radomskich piekarni otrzyma wkrótce certyfikat "Dobry Chleb". Akcję o takim tytule zainicjował Cech Piekarzy w Radomiu, który postawił sobie za cel promowanie tradycyjnego smaku i sposobu produkcji pieczywa.

Osiem radomskich piekarni otrzyma wkrótce certyfikat "Dobry Chleb". Akcję o takim tytule zainicjował Cech Piekarzy w Radomiu, który postawił sobie za cel promowanie tradycyjnego smaku i sposobu produkcji pieczywa. Próbki chleba z ośmiu piekarni zostały poddane badaniom laboratoryjnym. Analizy dały wynik pozytywny i na drugą połowę listopada planowane jest wręczenie certyfikatów. Jak mówi Mariusz Fogiel z radomskiego Cechu Piekarzy, dobry chleb to taki, który został upieczony na naturalnym zakwasie. To gwarantuje jego walory zdrowotne.