Sylwia Stachyra, zwyciężczyni 7. edycji TOP CHEF Polska, na początku marca rozpoczęła w Londynie walkę w światowym formacie TOP CHEF World All-Stars! Sylwia jest nie tylko jedyną Polką, ale też jedyną reprezentantką z całej Europy Wschodniej!
Jestem niezwykle dumna, że mogę reprezentować Polskę i że to właśnie mnie wybrano do programu z całej Europy Wschodniej – mówi Sylwia Stachyra. – Już czuję się z tego powodu wygrana, chociaż 250 tysięcy dolarów to nie byle jaka nagroda – w Polsce byłabym milionerką. Dla mnie najważniejsze jest to, że mam szansę pokazać moje umiejętności kulinarne i naszą polską kuchnię. Chciałabym zadziwić smakami, doborem przypraw, pokazać jak silnym i ciekawym gastronomicznie narodem jesteśmy. Proszę trzymać za mnie kciuki. Nie miałam zbyt dużo czasu na przygotowania, a ta edycja jest bardzo gorąca! 16 kucharzy z różnych stron świata, z różnych kulinarnych kultur, z innych smaków, no i doborowe jury. Dla mnie to wyzwanie i wspaniała przygoda!
Drugim gościem będzie Rafał Pacześ – najlepszy komik wśród restauratorów i najlepszy restaurator wśród komików! Jego wystąpienia gromadzą tłumy widzów, którzy cenią go za cięty język i bezkompromisowość.
W tym odcinku każda z drużyn ma za zadanie zrobić jedną pizzę podzieloną na pół – jedna połowa musi być klasyczna, a druga nietypowa, zwariowana…
Co wymyślą uczestnicy? Czym zaskoczą gości i szefa kuchni? Stawka jest wysoka! Bo zwycięska pizza trafi do menu „Hell’s Kitchen”.
Nowy odcinek „Hell's Kitchen” już w środę, 12 kwietnia o godz. 21:10 w Polsacie!