Starosta radomski odwołał ze stanowiska dyrektor szpitala w Iłży

2021-03-29 13:38
Szpital Iłża
Autor: Facebook Waldemar Trelka

Decyzję o usunięciu Marzeny Barwickiej ze stanowiska poparła jednogłośnie rada społeczna lecznicy. Zarząd powiatu radomskiego powołał na pełniącą obowiązki dyrektora szpitala.

Waldemar Trelka poinformował o zmianie na swoim profilu na Facebooku. Stanowisko pełniącej obowiązki dyrektora objęła Joanna Pionka, pracownik szpitala w Iłży z kilkunastoletnim doświadczeniem. Przypomnijmy, Marzena Barwicka kierowała Iłżeckim szpitalem od maja 2019 roku, wcześniej pracowała jako dyrektor Powiatowego Centrum Medycznego w Grójcu.

- W poniedziałek, 29 marca, na mój wniosek Zarząd Powiatu Radomskiego odwołał panią Marzenę Barwicką ze stanowiska dyrektora szpitala w Iłży. Decyzję poprzedziła pozytywna opinia Rady Społecznej SPZZOZ - Szpital w Iłży, która jednogłośnie poparła konieczność dokonania zmiany na tym stanowisku, informuje starosta radomski, Waldemar Trelka. - Zarząd Powiatu natychmiast powołał na pełniącą obowiązki dyrektora szpitala nową osobę. Jest to pani Joanna Pionka, która przez ostatnie kilkanaście lat pracowała w szpitalu w Iłży na kierowniczym stanowisku administracyjnym, ma też wykształcenie wyższe z zakresu zarządzania ochroną zdrowia, jak również uprawnienia pielęgniarskie, dodaje starosta.

Powodem odwołania Marzeny Barwickiej mają być sprawy związane z prowadzeniem placówki w czasie pandemii oraz kwestie pracownicze. Władze powiatu zapowiadają, że na stanowisko dyrektora placówki zostanie przeprowadzony konkurs.

13 dni wolnych to wystarczająca liczba?
Nasi Partnerzy polecają
Grupa ZPR Media sprzeciwia się głoszeniu opinii noszących znamiona mowy nienawiści przepełnionych pogardą czy agresją. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, powiadom nas o tym, klikając zgłoś. Więcej w REGULAMINIE