Burger

i

Autor: Delivery Week 2

Nie musisz gotować w ferie. Sprawdź restauracje, które biorą udział w Delivery Week!

2021-01-11 13:50

Ferie zimowe w pełni. Zastanawiasz się, jak pogodzić czas pomiędzy pracą zdalną, opieką nad dziećmi i przygotowaniem obiadu? Nic prostszego - odpocznij od gotowania, skorzystaj z Delivery Week i zamów najbliższym posiłek z wielu restauracji. Sprawdź, z których lokali na kulinarnej mapie Polski można zamówić jedzenie w sam raz na ferie!

Festiwal Delivery Week potrwa aż do odwołania! Festiwalowe miasta i regiony to: Warszawa, Wrocław, Kraków, Łódź, Poznań, Lublin, Rzeszów, Szczecin, Śląsk. Sparwdź, kilka z restauracji, którą biorą udział w Delivery Week.

Wrocław - Jerrys BarCo najbardziej uwielbiają jeść dzieci? No cóż, nie ma co owijać w bawełnę - odpuść sobie wołowinę po kantońsku i zamów domownikom burgera w bułce własnego wypieku, z wołowiną, sałatą, czerwoną cebulą, jajkiem sadzonym i sosem farmerskim. Do zamówienia dołączane są również frytki! Brzmi pysznie, prawda?

Warszawa - Bottega NapoliChyba każdy z nas wie, jak bardzo dzieci kochają pizzę! To jest element obowiązkowy podczas każdego ich święta, dlatego nie może jej zabraknąć również podczas ferii zimowych. W warszawskiej Bottega Napoli do wyboru są standardowo dwie wersje menu, a w nich m.in. Pizza Margherita oraz Pizza Diavola z salami pikàtne.

Poznań - SzarlottaCo zaserwować na obiad lub kolację, żeby nie usłyszeć: nie lubię?! Postaw na tradycję - dzieciaki nie pogardzą klasykami domowej roboty. Szef Kuchni poznańskiej restauracji Szarlotta przygotował dla Was pierogi własnego wyrobu m.in. z kaczką piżmową czy ze szpinakiem i ricottą. W menu znajdziemy również kopytka z batatów oraz sakiewkę drobiową ze szpinakiem i pieczarkami. Tym pomysłem na pewno pozytywnie zaskoczysz każdego niejadka!

Kraków - Modern Resto BarTwoje dziecko kocha zupy, a Ty nie masz czasu i energii, żeby przygotować ulubioną pomidorówkę? Nic prostszego, sprawdź krakowską restaurację Modern Resto Bar. W menu znajdziesz dwa rodzaje zup - krem pomidorowy z oliwą bazyliową oraz krem z zielonego groszku i prażonymi pestkami dyni. Danie główne w wersji mięsnej to Burger Modern z warzywami, mięsem wołowym, bekonem, serem, cebulką confit i sos Marie Rose.

Idealne kotlety schabowe: kruche i soczyste. Prosty sposób na zawsze udany obiad