Warszawa | Bottega Napoli - W ramach Delivery Week 2, restauracja przygotowała 2 rodzaje pizzy. W wersji wege czeka na Ciebie Margherita z sosem pomidorowym, oliwą z oliwek extra virgin z cliento, mozzarellą i bazylią. Wersja mięsna to Diavola z sosem pomidorowym, mozzarellą i salami „spianata calabrese” pikàtne. W ramach przystawki Bottega Napoli serwuje Arancino Della bottega, czyli słynną ryżową kulkę z mozzarellą, smażoną na głębokim tłuszczu.
Wrocław | Hala - bistro monko - Szef kuchni przygotował dwa rodzaje kanapek - z wołowiną dla mięsożerców i z jackfruitem dla wegan. Obie wersje bagietek podawane są w korzenno-kawowym sosie z kolorowym coleslawem, piklami i własnym majonezem. W ramach przystawki czeka na Ciebie hummus w słoiku z suszonymi pomidorami, rukolą, sosem sezamowym i zatharem z dodatkiem kawy monko.
Kraków | Albertina - To właśnie tu zamówisz ossobuco z jelenia z kopytkami, czerwoną kapustą i sosem demi glace. Jeśli nie jesteś miłośnikiem mięsa, możesz zamówić falafel z ciecierzycy podany z pure z dyni, pyzami, pesto z pietruszki i orzechów pinii w sosie z palonych warzyw.
Łodź | Stare Kino - Jeśli marzy Ci się kuchnia polska w nowoczesnym wydaniu z akcentami kuchni międzynarodowej oraz łódzkiej kuchni regionalnej, to koniecznie postaw na Stare Kino.
Katowice | BistrOficyna - Przed włączeniem kolejnego odcinka ulubionego serialu, warto zrobić sobie przerwę na coś pysznego. W restauracji do wyboru masz dwa zestawy. Pierwsze danie to parfait z wątróbki z konfiturą z czerwonej cebuli i grzankami oraz ramen inspirowany Ramenem Ivana Orkina z kurczakiem i bonito. W menu mięsnym znajdziesz krem z kalafiora na mleku kokosowym oraz burgera ze stekiem z kalafiora w sosie teriyaki, kimchi z liści kalafiora z majonezem wegańskim i limonką.
Dostajesz więcej niż wydajesz!
Tegoroczna edycja Delivery Week obfituje w mnóstwo prezentów od Przyjaciół Festiwalu. Do współpracy zaproszeni zostali festiwalowi Partnerzy i Ambasadorzy, którzy od lat promują niezależną, rodzimą scenę restauracyjną.