PWSIiP w Łomży

i

Autor: PWSIiP w Łomży

Misja Student ruszyła! I Ty możesz dołączyć do akademickiej społeczności PWSIiP

2021-01-07 20:55

W łomżyńskiej uczelni wyższej ruszyła edukacyjna Misja Student - czyli rekrutacja na studia ścisłe II stopnia. Wolne miejsca znajdziecie na kierunku informatyka i technologia żywności. Rekrutacja odbywa się online, wystarczy uzupełnić swoje dane w usosie. Potem ruszy weryfikacja i proces przyjęcia na studia.

Interesujesz się programowaniem, technologią i systemami informatycznymi? Chcesz kiedyś stworzyć swój własny? A może obiektem Twoich zainteresowań jest szeroko pojmowana technologia żywności, proces obróbki jedzenia i chciałbyś pracować w laboratoriach albo zakładach zbiorowego żywienia? Wszystko przed Tobą! Wystarczy, że dołączysz do grona studentów Państwowej Wyższej Szkoły Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży.

W łomżyńskiej państwówce trwa właśnie rekrutacja na studia ścisłe II stopnia: informatykę i technologię żywności.

Informatyka - co zyskasz?

To solidna dawka wiedzy o systemach informatycznych. Z pewnością pogłębisz umiejętności nabyte na studiach I stopnia. Nauczysz się niemal wszystkiego o  metodach, technikach, systemach i środowiskach programowania  oraz stosowaniu tych metod, technik, systemów i środowisk w kontekście społecznym. To także wiedza związana z konstruowaniem modeli informatycznych w kontekście społecznym i umiejętnego posługiwania się nimi. Zyskasz też dobrą znajomość języka angielskiego, także słownictwa specjalistycznego.

Po studiach możesz być:

  • projektantem i administratorem baz danych;
  • programistą,
  • pracownikiem działów IT,
  • projektantem serwisów WWW,
  • pracownikiem agencji reklamowych i studiów graficznych
  • pracownikiem działów handlowych firm przy obsłudze i rozwijaniu handlu elektronicznego

Technologia żywności - czego się nauczysz?

Przede wszystkim przetwarzania, utrwalania, przechowywania i kontroli jakości żywności, a także kompetencji technologicznych przydatnych w przedsiębiorstwach zajmujących się żywieniem człowieka. Zyskasz też świadomość samokształcenia się i uzupełniania zdobytej wiedzy w kontekście współczesnych wymagań rynku pracy i postępu procesów integracyjnych w Europie.

Po studiach możesz być:

  • pracownikiem firm, związanych z produkcją żywności i przetwórstwem rolno-spożywczym,
  • pracownikiem zakładów gastronomicznych funkcjonujących samodzielnie lub jako kuchnie centralne dla cateringu zamkniętego i otwartego, w hotelach i innych obiektach,
  • wykwalifikowanym pracownikiem w zakresie przechowywania i kontroli jakości żywności,
  • pracownikiem komórek odpowiedzialnych za nadzór nad higieną i bezpieczeństwem żywności,
  • konsultantem i/lub ekspertem doradczym w zakresie produkcji surowców i ich przetwarzania zarówno w małych, średnich jak i dużych zakładach przemysłu spożywczego, czy zakładach żywienia zbiorowego.

Na obu kierunkach zdobędziesz wiedzę nie tylko teoretyczną, ale i praktyczną dzięki trzymiesięcznym praktykom studenckim. Więcej o zasadach rekrutacji i przekierowanie do USOSA znajdziesz TUTAJ.

Kosta Projekt - gra komputerowa osadzona w Katowicach

Jesteś świadkiem ciekawego zdarzenia w okolicy? A może chcesz poinformować o trudnej sytuacji w Twoim mieście? Czekamy na zdjęcia, filmy i gorące newsy! Piszcie do nas na: online@grupazpr.pl