FoodTrucki na Ogrodach Geyera

i

Autor: ps

FoodTrucki na Ogrodach Geyera vol.2

2020-09-19 23:29

Tematem drugiej edycji imprezy są "kuchnie świata".

W ten weekend w Ogrodach Geyera w Łodzi zjemy dania z różnych stron świata. Trwa tam zjazd foodtrucków. Piękna pogoda i pyszne jedzenie ściągnęły w pofabryczne przestrzenie wielu łodzian. Na miejscu możemy posmakować burgerów z szarpanym mięsem i w wersji wege, makaronów, złocistych churrosów, frytek, owoców morza czy kuchni azjatyckiej.

Co jest sekretem dobrego pad thai? - Cały sekret tkwi w sosie - mówi specjalista od kuchni tajskiej Marcin. - Tajowie robią pad thai na wiele sposobów, więc można kombinować ale sos jest podstawą. Ważne są też świeże składniki i technika wykonania, żeby to wszystko się nie kleiło. Żeby się fajnie jadło i smaki nie przeważały, a danie było zrównoważone.

FoodTrucki na Ogrodach Geyera trwają 19-20 września w godz. 12:00-20:00.