Pierogi z kapustą i grzybami, zupa grzybowa z łazankami oraz kapusta z grochem i grzybami - to menu największej w kraju wigilii dla bezdomnych i potrzebujących. Wigilię w Rynku Głównym w Krakowie już po raz siódmy zorganizowała krakowska restauracja "Chłopskie Jadło". W sumie przygotowano ponad 50 tysięcy posiłków - 150 tys. pierogów, 50 tys. bułek, 6 tys. litrów zupy oraz 6 ton kapusty. Po ciepłe posiłki ustawiały się długie kolejki. Wielu bezdomnych specjalnie na wigilię przyjechało spoza Krakowa. Wigilia w Rynku wrosła już w pejzaż miasta - pojawiło się na niej wielu krakowian, nie tylko tych potrzebujących.
Rynek pełen potrzebujących
2006-11-21
11:18
Pierogi z kapustą i grzybami, zupa grzybowa z łazankami oraz kapusta z grochem i grzybami - to menu największej w kraju wigilii dla bezdomnych i potrzebujących.