Przeterminowane mięso w chłodziarce razem z lodami.

2009-08-19 11:53

W restauracjach w Beskidach zdrowo nie pojesz

Wybierasz się na Podbeskidzie- uważaj co jesz! Kontrolerzy ze śląskiej inspekcji handlowej po sprawdzeniu restauracji w Wiślie, Ustroniu i Szczyrku złapali się za głowę. Zła jakoś drinków i potraw i przeterminowane towary to obraz kilku wyrywkowo wybranych lokali. I tak: w jednej z restauracji na 16 sprawdzonych partii mięsa, aż 15 było przeterminowanych i to nawet o rok. Setkę wódki udawała 75, zamiast pełnej szklanki soku, klient otrzymywał niecałe trzy czwarte, podobnie było z gramaturą potraw.Ale to nie koniec tego gastronomicznego horroru, w niektórych restauracjach lody przechowywano z mięsem hamburgerowym i mrożonymi pierogami, kurczaka z mrożona rybą, kaszankę z grzybami wraz z ciastem francuskim i mrożonymi warzywami.A pstrąg z potoku był tak naprawdę mrożonką z hodowli. Kontrole w kurortach trwają, więc tak przerażająca historia będzie miała dalszy ciąg.