Wrocławskie Afrykanarium można od dziś zwiedzać w bardzo nietypowy sposób, czyli dosłownie "od kuchni". Zwiedzanie będzie odbywało się z przewodnikiem, który pokaże, jak działa wrocławskie Zoo. Będzie można również wziąć udział w codziennych czynnościach pracowników ZOO, które do tej pory mogły być owiane zasłoną tajemnicy.
Oprowadzanie będzie odbywać się w każdy poniedziałek, środę i piątek. Bilety można kupować online lub na miejscu w Punkcie Obsługi Klienta.
Podczas tej nietypowej wycieczki będzie można:
- Nakarmić żółwia zielonego imieniem Stefan.
- Asystować podczas treningu medycznego oraz karmienia płaszczek i rekinów.
- Poznajć tajniki diety rekinów, płaszczek, kotików, czy pingwinów.
- Zobaczyć „fabrykę wody”, w której wrocławska „kranówka” zamieniana jest w wodę morską czy słodkowodną z jezior Tanganika i Malawi.
Zwiedzanie zapleczy odbywać się będzie w małych, 10-osobowych grupach.
Bilety można zamawiać ONLINE na stronie Zoo.