Na straganach lipcowego jarmarku znajdą się takie produkty jak pieczywo z Sierpca, wędliny z Podlasia i Roztocza, wędzone ryby z jeziora Żywieckiego, nabiał z Suwalszczyzny, oscypki i bundz prosto z Podhala, gotowe regionalne dania jak np. zupy, bigos, kartacze, piróg biłgorajski, pierogi i babkę ziemniaczaną, ciasta i wiele innych, naturalnych i domowych przysmaków.
Wśród wystawców znajdą się również dwa gospodarstwa pasieczne oferujące najwyższej jakości miody: Gospodarstwo Pszczelnik oraz gospodarstwo Janusza Januszkiewicza.
Nie zabraknie stoisk z węgierskimi wędlinami, greckimi oliwkami i winami, włoskimi serami, herbatami i słodyczami z Azerbejdżanu.
Warto pamiętać, że na jarmarkach w Blue City można się nie tylko kupić naturalne produkty, ale porozmawiać z ich wytwórcami, dowiedzieć się ciekawych rzeczy o pochodzeniu dostępnych towarów, jak również o tradycji lokalnej.
# lokalni producenci
# swojskie jedzenie
# domowe przysmaki
Źródło: materiały prasowe Blue City