piłka nożna kobiet

Autor: planet_fox/Pixabay/cc0 Zdjęcie ilustracyjne

Kolejne OŚWIADCZENIE klubu MKS Tarnovia. Dostało się WŁADZOM miasta

2021-12-15 16:00

Nie milkną echa wycofania piłkarek MKS Tarnovii z rozgrywek Ekstraligi Kobiet. Po ogłoszeniu decyzji przez klub, głos w sprawie zabrał prezydent Tarnowa, który spotkał się z zawodniczkami i zażądał od władz MKS-u przedstawienia sprawozdań finansowych. W odpowiedzi pojawiło się kolejne oświadczenie władz klubu. Co z niego wynika?

Kolejne oświadczenie władz MKS Tarnovii

Prezydent Tarnowa Roman Ciepiela domagał się wyjaśnienia powodów wycofania drużyny z rozgrywek Ekstraligi Kobiet oraz dostarczenia dokumentów na temat dotyczące funkcjonowania sekcji sportowych MKS Tarnovia. Według Urzędu Miasta MKS Tarnovia otrzymała z budżetu miasta w 2021 roku 288 tysięcy złotych i była to druga pod względem wielkości dotacja dla klubu sportowego w mieście. W ciągu ostatnich 10 lat Tarnovia otrzymała z miejskiej kasy 1 mln 592 tys. 780 zł.

W kolejny oświadczeniu przesłanym do mediów prezes MKS Tarnovia przekonuje że wsparcie magistratu nie wystarcza do utrzymania drużyny w rozgrywkach ekstraligi. Odnosi się też do kwestii chęci udostępnienia przez miasto boiska piłkarskiego przy ulicy Piłsudskiego. Magdalena Pasek utrzymuje że ten obiekt nie spełnia i nie będzie spełniał warunków do gry dla drużyny ekstraligi, stąd decyzja o wyborze stadionu w Woli Rzędzińskiej.

Pani prezes nadal jednak nie chce się spotkać z dziennikarzami, nie przedstawia też szczegółowych wyliczeń finansowych związanych z funkcjonowaniem piłkarek w ekstralidze.

Kolejne oświadczenie klubu MKS Tarnovia

Odpowiedź MKS Tarnovia

Autor: MKS Tarnovia Tarnów Odpowiedź MKS Tarnovia

Jeśli jesteście świadkami ciekawego wydarzenia w Waszej okolicy, piszcie do nas i ślijcie zdjęcia na online@grupazpr.pl!

QUIZ: Mikołajkowy generator pomysłów na prezent dla niej

Kiedy Ona ostatnio była u kosmetyczki lub fryzjera?
Tworzenie ozdób świątecznych w duchu zero waste