„Co jedli nasi przodkowie 200 lat temu? O tym w skarżyskim muzeum

i

Autor: pixabay.com „Co jedli nasi przodkowie 200 lat temu"? O tym w skarżyskim muzeum

Polecamy na weekend: „Co jedli nasi przodkowie 200 lat temu"? O tym w skarżyskim muzeum

2021-06-15 11:10

Jeśli chcecie dowiedzieć się jakie potrawy i napoje pojawiały się na stołach naszych przodków, zajrzyjcie w najbliższy weekend do Muzeum im. Orła Białego w Skarżysku-Kamiennej. Przez dwa dni: 19 i 20 czerwca muzealny plac zapełniony będzie straganami wystawców jadła i napoju nawiązujących do specjałów sprzed 200 lat.

Podczas pikniku gastronomicznego nie zabraknie występów artystycznych, a w niedzielę gościem specjalnym imprezy będzie półfinalistka Master Chef Junior Natalka Tokarska.

„Co jedli nasi przodkowie 200 lat temu w skarżyskim muzeum

i

Autor: Muzeum im. Orła Białego w Skarżysku „Co jedli nasi przodkowie 200 lat temu" w skarżyskim muzeum

„Co jedli nasi przodkowie 200 lat temu” – to motyw przewodni weekendowego spotkania przy ul. Słonecznej. Nie zabraknie więc dawnych miodów, serów, ciast, wędlin i pierogów. Wśród wystawców znajdą się, między innymi regionalne wędliny, ryby wędzone, czy oscypki. Świętokrzyską kuchnię nawiązującą do potraw sprzed dwóch wieków zaprezentuje Natalia Tokarska - informuje Muzeum im. Orła Białego w Skarżysku-Kamiennej.

Nie zabraknie też oprawy muzycznej. Przeboje lat 80. przypomni między innymi skarżyski „Klimat”. Impreza, w oba weekendowe dni odbywać się będzie w godzinach od 11:00 do 20:00.

Polub nasz fanpage ESKA Starachowice News na Facebooku! Znajdziesz tam najświeższe informacje z Twojego miasta i okolicy

XVIII Piknik Militarny w Kaliszu
Sonda
Euro 2021 - czy Polska wyjdzie z grupy?