Ruszyła świąteczna odsłona Resturant Week. Zgodnie z festiwalową tradycją rezerwować można każdego dnia do 20.00 na kolejny dzień i wszystkie następne, aż do końca trwania akcji. Ideą okołoświątecznej akcji Restaurant Week jest ułatwienie świątecznych i poświątecznych spotkań z bliskimi.
Restaurat Week na święta - restauracje i dania
W festiwalu udział wezmą m.in.: Rest. Baczewskich, Projekt 44, Lobo Bistro, Flambéeria, Art Sushi, Posypane, Taverna Patris. Wśród najciekawszych potraw znaleźć można m.in.: Glazurowane skoki z królika podane na purée z marchwi z chrupiącym jarmużem i kiełkami amarantusa (w restauracji Les Amis FLAM & BIÈRE), Wegański qurczak w panierce kukurydzianej, frytki z batata, wege mayo, ketchup kimchi (w restauracji Orzo), Financier arachidowy z przyprawą korzenną, włoska beza, wanilia , wytrawna czekolada, marmolada śliwkowa z imbirem (w restauracji Projekt 44) oraz wiele innych popisowych dań i doświadczeń.