Restaurant Week w Łodzi! Wraca najpopularniejsze wydarzenie kulinarne w Polsce

i

Autor: Restaurant Club/ artykuły prasowe

Wydarzenia w Łodzi

Restaurant Week w Łodzi! Wraca najpopularniejsze wydarzenie kulinarne w Polsce

2023-03-21 16:14

Restaurant Week to największe i najpopularniejsze wydarzenie kulinarne w Polsce. Festiwal startuje już 22 marca i potrwa do końca kwietnia. Na odwiedzających czekają wyjątkowe, pyszne smaki, z różnych stron świata. Ile kosztuje bilet i które restauracje wzięły udział w wydarzeniu? Szczegóły w artykule.

Restaurant Week. Co to za festiwal?

Restaurant Week to wyjątkowy festiwal, organizowany od 2014 roku. Jego ideą jest promowanie i wspieranie rozwoju polskiej sceny restauracyjnej poprzez cykliczne przybliżanie jej działalności osobom uczestniczącym w wydarzeniu.

Lokale, które biorą udział w festiwalu są dobierane w oparciu o wysoką jakość dań, autorskiego menu oraz poziomu obsługi kelnerskiej.

Restaurant Week w Łodzi. Cena i lokale

Wydarzenie odbywa się dwa razy w roku wiosną i jesienią. Tematem nadchodzącego festiwalu jest brzmienie jedzenia. Akcja odbywa się w całym kraju, wśród miast jest również Łódź. 

Koszt wzięcia udziału w wydarzeniu to 69 złotych za osobę. Kwota obejmuje trzydaniowy posiłek i koktajl. Jak zarejestrować się na festiwal? Wystarczy wejść na stronę internetową https://restaurantweek.pl/  , wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu.

Restauracje, które biorą udział w akcji:

  • Ferwor
  • Ramen Shop (Teofilów)
  • Restauracja Wątek (The Loom Hostel)
  • BOHO
  • Angelo Ristorante
  • Arteria
  • Bagatela Restauracja (Hotel Kolumna Park)
  • Farma Bii
  • Fatamorgana
  • Irish Pub
  • Hampton by Hilton Łódź City Center
  • KOKU Sushi (Piotrkowska)
  • Miska Gastro Bowls (Puro Hotel)
  • NITKA Pasta - Wine & Chill
  • Rajskie Menu
  • Ramen Shop (Retkinia)
  • Ramen Shop (Zgierz)
  • Ryby i Owoce
  • Sote (NoBo Hotel)
  • Wzorcownia by W. Bober

Te miasta w Łódzkiem są najbiedniejsze. Lepiej tu nie mieszkać