Foto

i

Autor: eska.pl/cinema Ilustracja zastępcza

Szef HELL"S KITCHEN gotuje dla PREZYDENTA USA! BARACK OBAMA w Polsce!

2014-06-03 23:22

Znamienici goście, m.in. Barack Obama, będą mieli okazję skosztować polskich szparagów z młodym bobem i olejem bukowym robionym z liści bukowych (wytwarzany w Atelier Amaro). Polska jagnięcina z kaszą gryczaną niepaloną z dodatkiem palonej, karmelizowanej maślanki.

Znamienici goście, m.in. Barack Obama, będą mieli okazję skosztować polskich szparagów z młodym bobem i olejem bukowym robionym z liści bukowych (wytwarzany w Atelier Amaro). Polska jagnięcina z kaszą gryczaną niepaloną z dodatkiem palonej, karmelizowanej maślanki.

Dla osób, które nie jedzą mięsa, dorsz z młodymi warzywami, pachnący kwiatami lawendy, a na deser truskawki pachnące czarnym bzem i lodami z natki pietruszki. Do tego słynny czarny chleb Atelier Amaro z czarnuszką, z palonym sianem łąkowym i masłem kurkowym.

Kolacja dla światowych przywódców nie jest jedynym ważnym wydarzeniem w zawodowym życiu Wojciecha Modesta Amaro. Szef "Piekielnej Kuchni" wybierze dziś trójkę finalistów, którzy staną do ostatecznej walki o 100 tysięcy złotych, pracę w Atelier Amaro oraz
wygraną pierwszej polskiej edycji kulinarnego show "Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia".


PD

źródło- mat.prasowe