Znamienici goście, m.in. Barack Obama, będą mieli okazję skosztować polskich szparagów z młodym bobem i olejem bukowym robionym z liści bukowych (wytwarzany w Atelier Amaro). Polska jagnięcina z kaszą gryczaną niepaloną z dodatkiem palonej, karmelizowanej maślanki.
Dla osób, które nie jedzą mięsa, dorsz z młodymi warzywami, pachnący kwiatami lawendy, a na deser truskawki pachnące czarnym bzem i lodami z natki pietruszki. Do tego słynny czarny chleb Atelier Amaro z czarnuszką, z palonym sianem łąkowym i masłem kurkowym.
Kolacja dla światowych przywódców nie jest jedynym ważnym wydarzeniem w zawodowym życiu Wojciecha Modesta Amaro. Szef "Piekielnej Kuchni" wybierze dziś trójkę finalistów, którzy staną do ostatecznej walki o 100 tysięcy złotych, pracę w Atelier Amaro oraz
wygraną pierwszej polskiej edycji kulinarnego show "Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia".
PD
źródło- mat.prasowe
Szef HELL"S KITCHEN gotuje dla PREZYDENTA USA! BARACK OBAMA w Polsce!
2014-06-03
23:22
Znamienici goście, m.in. Barack Obama, będą mieli okazję skosztować polskich szparagów z młodym bobem i olejem bukowym robionym z liści bukowych (wytwarzany w Atelier Amaro). Polska jagnięcina z kaszą gryczaną niepaloną z dodatkiem palonej, karmelizowanej maślanki.